0651682923

+31 6 51682923

mariellenieuwenhuis@gmail.com

mariellenieuwenhuis@gmail.com

Mijn naam is Mariëlle Nieuwenhuis en ik speel vanaf mijn 8e dwarsfluit. En tot op de dag van vandaag met heel veel plezier.

Al heel jong wist ik dat ik graag fluitiste wilde worden, dus op mijn 17e ging ik audities doen bij diverse conservatoria in Nederland. Ik werd aangenomen op het Koninklijk Conservatorium te Den Haag, een eer om op deze opleiding te mogen studeren. Na 8 jaar studie was ik Docerend en Uitvoerend Musicus.

Ik speel graag concerten, want er is niets mooiers dan samen muziek maken voor publiek. Vanaf 1996 speel ik bij Joop van den Ende theaterproducties diverse musicals, o.a. Miss Saigon, Ciske de Rat, Beauty and the Beast, Little Mermaid, Wicked, Tarzan.

Momenteel ben ik fluitiste bij de Lion King in het Circustheater te scheveningen.

Ook ben ik 3 jaar de fluitist van theatergroep Flairck geweest, naast fluit speelde ik daar, piccolo, altfluit, klarinet, saxofoon, fagot, tinwhistle, bamboe fluiten……..

Na deze periode heb ik ook geremplaceerd bij het Radio Filharmonisch Orkest, Radio Symfonie Orkest. Ook speel ik graag bij de Marinierskapel en het Orkest van de Koninklijke Luchtmacht.

Ik ben de 1e fluitiste van de Douaneharmonie Nederland. Ook huren koren mij vaak in om een concert of CD opname te fluiten, vaak ook op Tin Whistle.